Results 1 to 4 of 4

Thread: PopUp za Odabir Jezika

  1. #1
    Banovan
    Join Date
    May 2014
    Location
    Zrenjanin
    Age
    23
    Posts
    66
    Karma
    0

    PopUp za Odabir Jezika

    Kako da namestim cim udjes na sajt da ti izbaci modal box tipa odaberi jezik i da mu zapamti IP Adresu tako da kad sl put udje ne izacuje mu ako je to uopste izvodljivo
    Last edited by Viruss; 09.02.17 at 11:42.

  2. #2
    Major
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Vranje, Srbija
    Age
    19
    Posts
    585
    Karma
    27

    Re: Ikonice

    Izvodljivo je. Izaberi neki Alert box, na primer mozes Sweet Alert, u njemu dodaj dropdown meni za odabri jezika, a odabirom neka redirektuje na stranicu sa tim jezikom. Zatim uzmi jQuery Cookie plugin i u njemu zebelezi neki podatak koji ce da pokuzauje da je korisnik bio na sajtu i koji ce ukoliko je podesen redirektovati na stranicu sa izabranim jezikom.
    Miljan Ilić - Viruss
    - WEB Developer

    - WEB Sajt: www.mintnet.org
    - Portfolio: www.miljanilic.com
    - E-Mail Adresa: [email protected]
    - Facebook Stranica: www.fb.com/MiljanIlicProgrammer

  3. #3
    Kapetan
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Crna Gora <3
    Age
    23
    Posts
    346
    Karma
    10

    Re: PopUp za Odabir Jezika

    Mislim da ce da radi, ali skontaces kako funkcionise..

    PHP Code:

    <!DOCTYPE html>
    <html lang="en">
    <head>
        <meta charset="UTF-8">
        <title>Document</title>
        <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/3.1.1/jquery.min.js"></script> 
    </head>
    <body>

        <?php  

            $user_ip 
    json_decode(file_get_contents("http://ipinfo.io/")); // API: Uzmimas informacije preko API-ja...

            /*
            PRIMERI:

            $user_ip->ip; // IP
            $user_ip->hostname // HostName
            $user_ip->country // Drzava
            $user_ip->loc // Google maps, Lokacija
            
            */

            
    $proveri mysql_query("SELECT * FROM `ip` WHERE `user_ip` = '$user_ip->ip'");

            if (
    mysql_num_rows($proveri) == 0) { ?>
                <script>
                    $(document).ready(function(){
                        $("#pitaj").show();
                    });
                </script>
            <?php } else { ?>
                <script>
                    $(document).ready(function(){
                        $("#pitaj").hide();
                    });
                </script>
        <?php ?>

        <div id="pitaj" style="display: none;">
            <form action="">
                <select name="jezik" id="jezik">
                    <option value="RS">Serbia</option>
                    <option value="ME">Montenegro</option>
                    <option value="BA">Bosna i Hercegovina</option>
                    <option value="">Ostalo</option>
                </select>
            </form>
        </div>
        
    </body>
    </html>
    Last edited by Kevia; 10.02.17 at 02:50. Reason: greske...
    KONTAKT


    -> YouTube <-

  4. #4
    Major
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Vranje, Srbija
    Age
    19
    Posts
    585
    Karma
    27

    Re: PopUp za Odabir Jezika

    Za ovo ne treba PHP, ovo si nacisto zakomplikovao. Dojovljo je da se kreira kolacic preko jQuery Plugina i da se proverava. PHP je ovde suvisan.
    Miljan Ilić - Viruss
    - WEB Developer

    - WEB Sajt: www.mintnet.org
    - Portfolio: www.miljanilic.com
    - E-Mail Adresa: [email protected]
    - Facebook Stranica: www.fb.com/MiljanIlicProgrammer

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •